Geoide software is een gebruikersvriendelijke GIS web-client. U kunt met Geoide in de webbrowser GIS informatie ophalen, presenteren en configureren. Naast de standaard viewer functionaliteit, kent Geoide de mogelijkheid om geometrieën en attributen te editen in de kaart. Geoide is tevens geschikt gemaakt voor het gebruik bij kleine beeldschermen, zoals van pda's en mobiele telefoons. Geoide is conform OGC-standaarden (WMS & WFS) en is te integreren met andere OpenGIS-servers. De Geoide Viewer kunt u eenvoudig configureren met de Geoide Author. De software wordt aangeboden als Open Source (LGPL Licentie). 

Een voorbeeldtoepassing is het Geoloket van de Omgevingsdienst regio Utrecht. Via internet kunnen burgers en professionele gebruikers snel en eenvoudig milieuinformatie opvragen voor elke gewenste locatie. Start de Geoide Viewer of Lees meer over het Geoloket ...

Geoide Toepassing

Opbouw Tiles Geoide  ondersteunt nu ook de uiterst snelle Tile Services. De Geoide Viewer haalt kaartbeelden en luchtfoto's razendsnel binnen en u kunt zonder noemenswaardige vertraging zoomen en pannen. Geoide ondersteunt de twee belangrijkste protocollen: WMTS (Web Map Tile Service) van het OGC (Open Geospatial Consortium) en TMS (Tile Map Service: onder andere gebruikt door OpenStreetMap). De voordelen zijn het grootst als u beschikt over een snelle internetverbinding zoals ADSL of glasvezel.

ln de Geoikia (een MediaWiki installatie) vindt u uitgebreide documentatie over de Geoide software. De Geoikia bevat de installatie instructies, uitgebreide Help bij het gebruik van de diverse onderdelen van de Geoide software en achtergronden.

De Geoikia is  voor verschillende typen gebruikers:

  • 'gewone' gebruikers,
  • GIS-experts,
  • systeembeheerders en
  • ontwikkelaars.

In het hoofdstuk "Hoe  kan ik ...?"  kunt u antwoorden vinden op diverse gebruikersvragen.

> Ga naar de Geoikia.