GeoloketHomeVoor het Geoloket van de Omgevingsdienst Zuidoost-Utrecht, wordt Geoide gebruikt als online digitale milieuatlas.  Via internet kan de gebruiker snel en eenvoudig informatie opvragen voor elke gewenste locatie.

Een makelaar kan bijvoorbeeld zoeken naar relevante milieu-informatie voor een specifieke woning. Omdat alle relevante millieugegevens zijn gecombineerd, kan de gebruiker volstaan met het raadplegen van het Geoloket. Via de rapportfunctie van Geoide kan de gebruiker bovendien snel en gemakkelijk een milieu-uittreksel downloaden en uitprinten. Dit overzichtelijke uittreksel uit de milieudatabase bevat een kaart van het gebied en de relevante milieu-informatie.

De applicatie

Geoide is flexibel opgebouwd en kan daardoor precies aan de wensen van de klant worden aangepast. De grote hoeveelheid data van de Milieudienst is geladen in een Post GIS Database en de kaartopmaak is geheel vernieuwd. Inmiddels zijn meer dan 100 kaartlagen met elkaar te combineren. Met webservices zijn ook kaarten van derden (bijvoorbeeld de Nieuwe Kaart van Nederland) toegevoegd. 

> Bezoek het Geoloket van de Omgevingsdienst regio Utrecht