Geoide  IMRO ViewerMet Conceptplannen kunt u IMRO plannen laden, beheren en bekijken, voordat deze in RO-Online zijn opgenomen. Conceptplannen biedt bronhouders van digitale ruimtelijke plannen een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool om zelf IMRO plannen te presenteren en te beheren.

U kunt Conceptplannen gebruiken binnen uw eigen ruimtelijk ordenings portaal. Ook kunt u de toegang tot bepaalde plannen selectief regelen. Via de gebruiksvriendelijke Beheer Viewer Module voegt u eenvoudig eigen kaartdata toe aan de viewer.

De modules

Met de Kaart Viewer (Geoide Viewer) kunt u IMRO plannen opzoeken en bekijken. U kunt bijvoorbeeld uw gemeentelijke bestemmingsplan combineren met andere plannen op dezelfde locatie zoals streekplannen en gebiedsvisies. De plangegevens worden overzichtelijk gepresenteerd met diverse links naar achterliggende documenten, zoals toelichtingen, regels en bijlagen.

ConceptPlannenScreenshotAutoriserenMet de Management Console kunt u IMRO-plannen beheren. Als bronhouder kunt u de status van plannen bekijken, plannen in de database laden en weer verwijderen, en plannen exporteren.

Met de unieke Beheer Viewer Module (Geoide Author) kunt u de Kaart Viewer beheren. De Viewer is standaard reeds zo ingesteld dat de belangrijkste gebruiksfuncties beschikbaar zijn. Met de Beheer Viewer Modulevoegt u kaartlagen toe aan de Viewer en kunt u kaartlagen ook verwijderen. Daarnaast kunt u de functionaliteit en de lay-out van de Viewer naar uw wensen aanpassen.

De applicatie

Conceptplannen is een hulpmiddel bij het valideren en publiceren van IMRO-plannen volgens IMRO 2006, 2008 en 2012. U kunt met de Management Console checken of plannen voldoen aan de technische aspecten van de IMRO-standaard. Pas als een plan technisch correct is, kan het worden geladen in de locale IMRO Viewer applicatie. Met behulp van de Informatieopvraag functie kunt u (eventueel beveiligd met accountbeheer) ruimtelijke plannen opvragen, bekijken en printen. De software is gedeeltelijk gebaseerd op het RO-Online software pakket. Conceptplannen toont plannen op dezelfde wijze als RO-Online door gebruik te maken van de Open Source componenten van RO-Online (deegree) en de web map services van RO-Online.

> Start Conceptplannen